Unatkozol a munkában?

Egy új munkát kezdeni lehet kihíváokkal teli, izgalmas, stresszes.

De mi történik, amikor a szereped megalapozott, az izgalom elillan és a napi feladataid eviláginak tűnnek?

Gabriella Vena életvezető, üzleti tanácsadó és Joy of Business (Üzlet öröme) facilitátor szerint nagyon fontos a tett, amikor unatkozunk. „Az unalom egy egyszerű visszajelzés az agyunktól; azt mondja neked itt az idő szabályozni, amit teszel,” mondja Gabrielle. „Ha elég boldogtalanná teszed magad valamiben végül tudatába leszel annak, hogy változásra van szükség,” összegzi.

Érdekes módon a közelmúltbeli tanulmányok úgy tűnik, hogy egyetértenek azzal, hogy unatkozni nagy előrelépést jelenthet, produktív,  az unalom valójában növeli a kreatív gondolkodás képességét. A trükk, mondja Gabrielle, az hogy felismerjed, amikor unatkozol és elég bátornak lenni, hogy megtedd a szükséges változtatásokat.

„Az életemben sokszor megváltoztattam a karrierem, ez a vonakodásom miatt történt, hogy unott vagy kiábrándult maradjak. Ugyan ez a koncepció a sikeres karrierrel is. A munkádnak egybevágónak kéne lennie azzal, ami ösztönöz; ott kellene lennie valaminek az üzletedben, ami új, kreatív és érdekes, akkor leszel lelkes érte.

Gabrille megoszt néhány kritikus jelet, ami megmutatja azt, hogy itt az idő kiszabadulni a megszokott kerékvágásból és elkezdeni valami kreatív változást létrehozni:

1. Levertség és félelem

Szigorú halogatás, a nehézség és a rettegés érzése, amikor szembeszállsz. „Olyan, mintha hétfő érzésed lenne minden nap a héten,” mondja Gabrielle.

2. Szórakozottság

Amikor azon kapod magad, hogy ábrándozol, sokat használod társadalmi médiával, vagy más dolgokra fókuszálsz, mint amik a feladatod.

3. Menekülés, légvárépítés

Túl sok időtöltés szabadidős célok keresésével, hobbikkal. „Amikor úgy érzed, hogy a munkáddal a kapcsolatod élvezed, akkor úgy érzed magad teljesítés közben, mintha valamelyik hobbid lenne, vagy vakáción lennél,” jegyzi meg Gabrielle.

4. Elkerülés

Állandóan elkerülöd a feladatokat, például jelentések készítését, vagy az ügyfelek és panaszok  kezelését. „Amikor lelkes vagy azért, amit csinálsz hajlandó vagy foglalkozni a legkevésbé kedves feladataiddal, mert összességében örülsz a törekvésedben,” mondja Gabrielle.

5. Harag, szomorúság/melankólia, érzelmi zsibbadás

„Ezek az érzelmek visszajelzések, hogy van ott valami „hazugság” az életedben, amit nem ismersz el,” magyarázza Gabrielle. „Tudod mélyen legbelül, de eltakarod az igazságot magad elől.”

6. Ügyfelek elvesztése, pénz elvesztése, gyenge teljesítmény

A termelékenység megmagyarázhatatlan visszaesése pszichológiai okok miatt következhet be. „Képes vagy öntudatlanul önmagad szabotálni a munkádat cselekedeteiden és elhatározásaidon keresztül,” figyelmeztet Gabrielle. „Ha ez történik, lehet megpróbálod a tudatosságot hozni a valóságba, hogy valójában nem akarod ezt többé.”

Gabrielle arra ösztönöz, hogy kényelmessé tegyed a karriered váratlan, vagy szokatlan változását, ha ez jó érzés. „Mostanában sok elvárás van azzal kapcsolatban, ha elkezdesz valamit örökre benne kell ragadnod. De mi van, ha ez nem igaz? Az rendben van, hogy nem befejezed amit elkezdesz, az is rendben van, hogy nem csinálod azt állandóan, ha az nem ösztönöz többé.”

Azt is javasolja, hogy a változásnak nem kell nagynak lennie, hogy hatásos legyen. „Amikor kreatív változást hozol létre nem kell, hogy „a gyermeket kiöntsd a fürdővízzel együtt” / mindent kidobj – lehet, hogy ott van valami kicsi, amit hozzá kell adni, vagy elmozdítani. Egy apróság. De ez egyaránt rendben van, ha átugrunk teljesen,” mondja Gabrielle.

„Emlékezz, a változás amit létrehoztál esetleg nem az a változás, ami mindent megjavít. Legyél elkötelezett magaddal és a boldogságoddal. Ha olyan érzésed van, hogy a jó úton haladsz, de nem a eléggé jó, legyen bátorságod feltenni a kérdéseket és legyél hajlandó játszani különböző feladatokkal, hogy megtaláljad mi a legjobb érzés,” teszi hozzá.

Gabrielle Vena eredeti cikkét itt olvashatod The Hub Collective here

Gabrielle életvezető és üzleti tanácsadó pszichológiai és pszichoterápiai a háttérrel. Ő egy hiteles számos Access Consciousness® speciális program facilitátor, beleértve a Being You (Légy Önmagad) és Joy of Business (Üzlet öröme) és gyakorló Reiki és Integratív energia terápiának. Pszichológiát az UCLA-n tanulta és megszerezte Counselling Psychology Mester képzését a Ryokan College-n. 

Az önfelfedezés szenvedélyes támogatója, Gabrielle húsz év tanácsadás, vezetői és oktatói tapasztalattal rendelkezik, facilitál csoportokat és az egyéni foglalkozásokat tart, amely lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy a változások generátorai legyenek a vállalkozásaikban, a kapcsolataikban és az életükben. gabriellevena.com

Eredeti oldal : https://accessjoyofbusiness.com/bored-at-work-heres-how-to-use-it-to-fuel-your-next-move/

Fordítás : Lerant Zsuzsa  - a fordítás a web oldal megosztásával osztható meg. Köszönjük.

Weboldalunkon sütiket használunk! Bővebben